Fietsendief centrum Almere op heterdaad aangehouden na snelle actie.

De recherche is op zoek naar de eigenaren van deze twee gestolen fietsen! Herken je deze fietsen? Bel dan 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2021159031

Vanmorgen rond 07.00 uur werd de fietsendief gespot door cameratoezicht. Die zagen hem rommelen aan een fiets op de Bottelaarpassage. Deze fiets zette hij weg, waarna hij naar een andere fiets liep in de buurt. Een kettingslot werd verwijderd en met de tweede gestolen fiets ging hij ervandoor. Ondertussen was een politie-eenheid aanrijdend en ook een motorrijder van de nachtdienst, die op punt stond om naar huis te gaan, sprong snel op zijn motor.

Na een korte achtervolging reed hij vanuit het centrum de Stedenwijk in en probeerde hij zich te verstoppen in de bosjes. De motorrijder volgde door de struiken het rijspoor van de fiets en zat de fietsendief op de hielen. Hij kwam eerst de fiets, daar na zijn mondkapje en tas tegen en als laatste zag hij de fietsendief verscholen achter een boom. De 37-jarige man werd aangehouden en zit nog vast. Om deze zaak goed af te kunnen ronden is de politie op naar de eigenaren van de fietsen.

Weet jij van wie ze zijn? Bel dan met 0900-8844. Alleen samen pak je de boefjes aan.

Geschreven door