Floriade hield tekorten drie maanden stil

Nadat vorig najaar intern tekorten van de Floriade duidelijk werden, is dat nog eens drie maanden stilgehouden voor de gemeente.

Sinds 24 december vorig jaar is tussen de organisatie en de gemeente niet of onvoldoende duidelijk gemaakt dat er miljoenen euro’s extra nodig waren voor terreininrichting. Dat blijkt uit informatie die wethouder Jan Hoek (foto) aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

De eerste signalen dat er een tekort dreigde, kwamen intern tussen september en november. Vlak voor kerst kwam bureau Arcadis met een berekening van de tegenvaller van 15 miljoen. De Raad van Commissarissen kreeg die informatie in maart, zonder verder inzicht in de kostenraming.

Volgens de wethouder ziet de Raad van Commissarissen mogelijkheden om te bezuinigen op de kosten van in totaal 22 miljoen voor de tijdelijke inrichting. Welke mogelijkheden dat zijn, is nog onduidelijk.

Het lukt de wethouder niet zijn toezegging na te komen dat de gemeenteraad deze week geïnformeerd wordt over de gevolgen van de tekorten. Hij streeft nu naar volgende maand.

Geschreven door