Gemeente zoekt andere locatie voor frietfabriek

De gemeente heeft naar aanleiding van een petitie de frietfabriek Frites van Zuyd aangegeven dat de komt waarschijnlijk niet op bedrijventerrein Hollandsekant in Almere is. De gemeente is namelijk van plan om de vergunningsaanvraag te weigeren. Buurtbewoners waren bezorgd en verontwaardigd over de plannen. De gemeente is het met de buurtbewoners eens en vindt ook dat de fabriek eigenlijk niet op die plek past.

Een buurtbewoner startte een petitie tegen de komst van de industriële patatbakker. Die werd tot nu toe ruim 1700 keer ondertekend. Honderden bewoners van de Literatuur- en Muziekwijk zijn onder meer bang voor stankoverlast. In de nabije omgeving van waar de fabriek zou moeten komen, staan veel huizen.

Samen met het bedrijf gaat de gemeente nu op zoek naar een andere geschikte plek in Almere. Volgens een woordvoerder zijn er niet veel bedrijventerreinen waar een patatfabriek goed past, vanwege de stankoverlast.

Geschreven door