Jörgen Raymann vraagt aandacht voor ‘Samen in actie tegen corona’

Cabaretier Jörgen Raymann heeft woensdagochtend opgeroepen om te doneren voor de actie ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro 555. Dat deed hij voor de deur van de sporthal in Almere Haven, een vaccinatielocatie.

De actie is bedoeld om inwoners van arme landen te kunnen vaccineren tegen het coronavirus. Een speciale touringcar rijdt langs priklocaties in het land om geld op te halen.

Raymann is ambassadeur van UNICEF, één van de organisaties achter Giro 555. Daarom kwam hij naar de sporthal in Haven. Rond hetzelfde tijdstip liet de cabaretier zich binnen vaccineren. Hij hoopt dat iedereen een donatie geeft voor ‘Samen in actie tegen corona’. “Laten we ervoor zorgen dat we in elk geval mensen in Suriname, India en andere landen de keuze krijgen om gevaccineerd te worden.” meld Omroep Flevoland

Volgens de geboren Surinamer is de coronasituatie in zijn thuisland zorgelijk te noemen. “We zitten in een code zwart. Nu worden keuzes gemaakt op leeftijd en overgewicht of mensen geholpen worden.” Met zijn aanwezigheid wilde Raymann ook benadrukken om uit te gaan van goede informatie over het vaccineren. “Haal je informatie alsjeblieft niet van Facebook en YouTube, maar lees wat er gebeurt. En probeer goed na te denken.”

Ook burgemeester Weerwind kwam bij de sporthal aan het woord. Net als Raymann gaf ook de bestuurder aan waarom hij wereldwijd vaccineren belangrijk vindt.

Geschreven door