Omwonenden enthousiast over plannen voor tweede fase Esplanade

De voorbereidende werkzaamheden voor de tweede fase van de herinrichting van de Esplanade zijn begonnen. Er komt een horecapaviljoen, steigers worden uitgebreid en de waterkant wordt ingericht. Op 18 mei hebben omwonenden van de Esplanade de plannen voor de tweede fase kunnen bekijken.

 De inloopbijeenkomst was volledig corona-proof opgezet. Ongeveer 30 omwonenden hebben de plannen bekeken en zijn erover in gesprek gegaan met de horecaondernemers en vertegenwoordigers van de gemeente. Omwonenden zijn enthousiast over de plannen. De bouw van het tijdelijke horecapaviljoen begint deze zomer en duurt enkele maanden. In het najaar gaan de deuren open. Het paviljoen heeft de vorm van een industriële loods. Naar het stadsstrand toe, komt er een groot terras. Het plan is om hier de sfeer te creëren die past bij de waterrijke omgeving met een stadsstrand zoals deze al in verschillende steden ontwikkeld is.

De nieuwe steigers zijn binnenkort opstapplaats en oplaadpunt voor de watertaxi die gaat varen tussen de Esplanade en de Floriade(wijk). In totaal is er ruimte voor vier boten. Zijn dit aanvankelijk nog hybride boten, op termijn varen er alleen boten met een elektromotor. De waterkant wordt ingericht als stadsstrand met zitjes, bomen en lagere planten. Dit terrein is geschikt voor kleinschalige (sport)evenementen zoals beachvolleybal. De bomen die er komen zijn gekozen om hun sierwaarde in silhouet, blad- en stamkleur. De grassoorten en vaste planten die daarnaast de onderlaag in de beplanting gaan vormen sluiten daar op aan. Naar verwachting start de aanleg van het stadsstrand in oktober 2021.

Op weg naar een bruisende binnenstad

Almere werkt samen met centrumpartners en initiatiefnemers aan een nog aantrekkelijker, groener en levendiger binnenstad. Een prettige mix van ontmoeten, beleven, studeren, wonen en werken voor Almeerders en de regio. Een plek waar je je thuis voelt als bewoner, bezoeker en ondernemer. De komende jaren groeit het centrum door naar een bruisende binnenstad. Dit is een van de sleutelprojecten van het programma Almere 2.0, waarin het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere samenwerken aan een gezonde groei van de stad.

Geschreven door