Haddock-eigenaar Phillippe van Thiel overleden

De eigenaar van het Almeerse watersportbedrijf Haddock, Philippe van Thiel, is zaterdag onverwacht overleden. Hij overleed aan een hartstilstand en werd 62 jaar. Door zijn bedrijf en een reeks conflicten met de gemeente werd hij een bekende Almeerder.

Hij richtte in 1984 de jachthaven op aan het Weerwater. Hij zette daar ook de zeilschool “Voor de wind’ op en begon horeca-activiteiten. Sinds 1989 heet zijn bedrijf naar kapitein Haddock uit de strip Kuifje. Een paar jaar later realiseert Van Thiel zijn restaurant naast zijn woonhuis bij de jachthaven.

Vanaf 2009 werden bij Haddock logiesmogelijkheden gemaakt in zogenoemde waterbungalows. Toen in 2012 de plannen voor de Floriade bekend werden hoopte Van Thiel zijn bedrijf in dat plaats een plaats te geven. Toch lukte het niet overeenstemming met de gemeente te bereiken. Uiteindelijk verkocht Haddock de hele locatie en begon opnieuw bij het surfstrand aan het Gooimeer. Aan de Vaart begon het bedrijf een nieuwe botenwerf.

Een nieuwe plek voor zijn jachthaven had Van Thiel nog niet, maar de gemeente overweegt nu een locatie in de Noorderplassen. Van Thiel, die grote moeite had bij het Weerwater te vertrekken, zei onlangs in een interview met Omroep Flevoland dat hij Haddock en het conflict over de Floriade nu achter zich heeft gelaten. Hij zei vrede te hebben met de nieuwe ontwikkelingen.

Geschreven door