Rijkswaterstaat: Onderzoek gondels kabelbaan boven A6

Rijkswaterstaat gaat de kwestie van de cabines voor de kabelbaan van de Floriade onderzoeken. Bouwer Doppelmayr weigert nog de cabines aan te passen zodat die aan de eerder gestelde eisen voldoen, schrijft De Telegraaf.

Rijkswaterstaat eiste dat inzittenden van de gondels vanaf de snelweg niet te zien zijn. De cabines die nu op proef boven de A6 zweven zijn wél doorzichtig. “Wij hebben duidelijk eisen gesteld aan een vergunning,” zegt een woordvoerder namens de overheidsdienst in de krant.

De eisen zijn onder andere dat bezoekers niet zichtbaar zijn. “Wij bekijken of Doppelmayr zich houdt aan de voorwaarden. Als het in strijd is met wat er in de eisen staat, moet er een oplossing komen,” laat de dienst aan De Telegraaf weten.

Geschreven door