Stopzetten campagne tegen straatintimidatie wekt woede CDA

De campagne tegen straatintimidatie in Almere moet zo snel mogelijk weer opgestart worden. Dat vindt het CDA, dat hiervoor een motie heeft ingediend.

De gemeente Almere heeft de geplande SSSTOP campagne afgelast, omdat er in het tweede deel van 2020 maar vijf meldingen zijn binnengekomen.

Dat er minder meldingen binnenkomen, betekent volgens het CDA niet dat er ook minder straatintimidatie is. Bovendien is Almere sinds 2018 een ‘Safe-Street’ gemeente, wat inhoudt dat de gemeente actief straatintimidatie bestrijdt. Sinds 2018 is er een campagne om fysieke en seksuele intimidatie tegen vrouwen, LHBTI-ers en mensen met een beperking tegen te gaan.

“Overal in het land, zoals in Breda, Rotterdam en Arnhem, zie je nieuwe initiatieven om straatintimidatie tegen te gaan, maar in Almere zou het wel meevallen”, laat Kees Sanderse, fractie-assistent van het CDA weten. “Dat gaat er bij mij niet in.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door