Vrachtauto rijdt rechtdoor over rotonde – Transport eerste windmolenbladen Windpark Jaap Rodenburg

De eerste onderdelen voor de windmolens voor Windpark Jaap Rodenburg van Almeerse Wind en Vattenfall zijn vrijdag aangekomen. Vanuit de haven in Rotterdam vertrokken drie vrachtwagens met daarop de 57 meter lange bladen van de eerste windmolen. Via de snelweg en over de dijk arriveerden de trailers op locatie.

Langs de route waren speciale aanpassingen gemaakt voor de lange vrachtauto’s. Zo waren er platen gelegd over de rotondes op de Poortdreef zodat de vrachtauto’s rechtdoor konden blijven rijden.

Met de komst van de eerste windmolenonderdelen gaat de bouw van het windpark een volgende fase in. Vanaf 10 Mei zullen de eerste torendelen omhoog gehesen worden met speciale kranen. Daarna gaat, met een nog hogere kraan, de nacelle omhoog, het huisje op de molen waar de bladen aan worden bevestigd. De windmolens van Windpark Jaap Rodenburg zijn 90 meter hoog. Het hoogste punt van de wieken is bijna 150 meter.

Foto Jan-Kees Steenman

Geschreven door