­­­­­­­­­­­­­­­­Gynaecoloog Gunilla Kleiverda neemt afscheid

Gynaecoloog Gunilla Kleiverda neemt na ruim 30 jaar Flevoziekenhuis (en 6 jaar Burgerziekenhuis in Amsterdam) afscheid van haar klinische werk.

Het Flevoziekenhuis neemt op een bij haar passende wijze afscheid met een wetenschappelijk symposium op vrijdag 18 juni.

Gynaecoloog Gunilla Kleiverda stond in haar werk altijd op de bres voor goede voorlichting en hoogstaande kwaliteit van zorg voor patiënten. Zij heeft vele vrouwen uit Almere en omgeving mogen begeleiden tijdens hun zwangerschap en bevalling. Later heeft zij regelmatig ook hun dochters weer begeleid tijdens hun baring. Zij was in staat om van veel vrouwen het vertrouwen te krijgen en zette zich in voor vrouwen waarvoor vertrouwen niet vanzelfsprekend was.

Buiten ons ziekenhuis zette Kleiverda zich volop in voor maatschappelijke zaken als geweld tegen vrouwen, het voorkomen van onnodige medicalisering en toegankelijke en veilige abortuszorg voor vrouwen in binnen- en buitenland. Deze thema’s komen aan bod tijdens het middagsymposium ‘Baas in eigen buik anno 2021, hoe is het gesteld met de autonomie van vrouwen?’ op vrijdag 18 juni.

Prijzen Voor haar activiteiten om de zorg voor vrouwen te bevorderen kreeg Kleiverda de nodige prijzen (o.a. Opzij Harriët Freezerring 1995, RUG Aletta Jacobsprijs 1998, KNAW prijs wetenschapsvoorlichting 2001, Rechten van de mens Clara Wichmann-penning, 2002, Els Borst Oeuvreprijs VNVA 2015). Kleiverda is onder meer bekend door haar werk voor Women on Waves en als auteur van de Leidraad ‘Verloskundige zorg buiten de richtlijnen

Geschreven door