Buslijn en betaald parkeren tegen files rond Almere City FC

Almere City FC neemt maatregelen om de files rond het Yanmar stadion te verminderen. Eén van de maatregelen is dat op een deel van het parkeerterrein betaalde parkeerplaatsen komen. Ook worden er extra bussen tegen gereduceerd tarief ingezet door vervoersbedrijf Keolis.

Vanaf 13 augustus is een deel van de parkeerplaatsen bij de club niet meer gratis. Ze zijn gereserveerd voor seizoenskaarthouders, die 50 euro per seizoen moeten betalen. Voor dat deel van de parkeerplaats worden geen losse tickets verkocht. De club benadrukt dat de maatregel wordt ingevoerd om mensen te stimuleren met het openbaar vervoer te komen.

Seizoenskaarthouders kunnen daarom het komende seizoen op vrijdagavond en in het weekend tegen gereduceerd tarief van en naar het stadion reizen. De extra bussen die dan rijden, zijn het resultaat van een éénmalige samenwerking tussen Almere City FC, vervoersbedrijf Keolis en de gemeente Almere.

Tien ritten voor vijf euro
Seizoenskaarthouders kunnen een (anonieme) OV-chipkaart kopen voor 5 euro. Met die kaart kunnen zij tien keer naar een wedstrijd gaan. Keolis laat bij wedstrijden elke vijf minuten een bus naar het stadion rijden. Het vertrekpunt is station Almere Centraal. Voor de service zijn in totaal duizend OV-chipkaarten beschikbaar. Die kaart voor seizoenskaarthouders is te gebruiken vanaf elk adres in Almere.

De gemeente Almere draagt 26.000 euro bij aan de buslijn. De bijdragen van Almere City FC en vervoerder Keolis zitten meer in de uitvoering, de communicatie en de marketing. De samenwerking van de drie partijen geldt in principe voor één seizoen. Het is nog niet duidelijk of

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door