De WTC kleurt steeds meer groen, met nog een hoop te doen.

Volgens de laatste cijfers van de GGD Flevoland zijn 115.932 Almeerders van 18 jaar en ouder gevaccineerd met de eerste prik. Dat brengt de vaccinatiegraad op 70%. Het landelijke cijfer staat op 25 juli op 87%, 56% is volledig gevaccineerd. De GGD heeft geen cijfers over het aantal volledige gevaccineerden in Almere.

Aanstaande maandag komt een nieuwe stand. Uit RIVM gegevens blijkt dat onder de 25-44 jarigen de vaccinatie in Almere achterblijft. Onder ouderen scoort Almere inmiddels vergelijkbaar met het landelijke beeld. Omdat Almere een jonge bevolking heeft telt de lagere vaccinatie in de groep 25-44 jaar zwaarder mee in het totaal aantal gevaccineerden. De GGD onderzoekt verder of de lagere vaccinatie verband houdt met de lagere deelname ook aan andere vaccinatieprogramma’s in Almere. De GGD is nog 24.000 prikken verwijderd van de campagnedoelstelling om half juli 140.0000 Almeerders van 18 jaar en ouder te vaccineren. Nu het wat langzamer gaat is de vaccinatiecampagne verlengd tot eind augustus.

Of daarbij ook de wijken wordt ingetrokken zoals in Amsterdam West en Zuidoost kon de GGD nog niet aangeven. Nu de grote run op de vaccinatielocaties voorbij is met in de sporthal in Haven wel dagen van 1000 prikken per dag, ontstaat er wel meer ruimte voor gerichte acties naar bewoners die nog niet zijn ingeënt. Omdat ook in Lelystad de vaccinatie achterloopt wordt de campagne uitgebreid naar Lelystad.

Geschreven door