Hoe vaccinatiebereid is Almere?

Over de landelijke vaccinatiecijfers hoor je veel. Maar hoe staat het er dichter bij huis voor: hoe is de vaccinatiebereidheid in Almere? Omroep Flevoland gaat hier in de rubriek Medische Zaken over in gesprek met longarts Bas van der Maat van het Flevoziekenhuis.

“Er is natuurlijk heel veel publiciteit rondom vaccinaties geweest, we weten toch ook dat niet iedereen op dezelfde manier te bereiken is.” Daarom ging Bas zelf met een huisarts in Rotterdam mee de straat op. Witte jas aan en in gesprek gaan: ‘waar zit nou je twijfel?’”
Opgedane inzichten neemt Bas dankbaar mee naar thuisstad Almere. “Samen met de GGD ben ik aan het kijken: wat kunnen we in Almere nou meer wijkgericht gaan doen, om ook doelgroepen die moeilijker te bereiken zijn informatie te geven over wat de vaccinaties inhouden, zodat mensen vervolgens hun eigen afweging kunnen maken.”

Bekijk hieronder het volledige interview.

Geschreven door