Vele miljoenen extra voor jeugdzorg.

Almere krijgt in 2022 ruim 21 miljoen euro extra van het Rijk. Het geld is bedoeld voor de jeugdzorg. Dat blijkt uit de tweede financiële kwartaalrapportage 2021, het overzicht van hoe de gemeente er financieel voorstaat, meld Omroep Flevoland

Het kabinet besloot voor de zomervakantie om in 2022 ruim 1,3 miljard euro extra uit te trekken voor de jeugdzorg. Toen was nog niet duidelijk wat elke gemeente daarvan krijgt. Het kabinet nam het besluit nadat gemeenten hebben geklaagd dat ze minder geld voor de jeugdzorg krijgen vanuit Den Haag.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het kabinet vroegen een commissie om advies te geven over de vraag hoeveel geld gemeenten nodig hebben voorde jeugdzorg. Die concludeerde dat gemeenten met veel tekorten worden geconfronteerd. De extra miljoenen in 2022 komen bovenop de 7 miljoen euro extra die Almere eerder dit jaar al kreeg om de problemen in de jeugdzorg op te lossen. De rijksoverheid stelde 613 miljoen euro beschikbaar om de acute problemen in de jeugdzorg op te lossen.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/253676/almere-krijgt-miljoenen-extra-voor-jeugdzorg

Geschreven door