Onderzoek naar koopgedrag gaat van start

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Meer mensen winkelen online en in de winkelcentra zijn steeds vaker lege panden te zien.

Om te zorgen voor een aantrekkelijke binnenstad en andere winkelcentra in onze stad doen we onderzoek naar het koopgedrag van de Almeerders. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research, op verzoek van de gemeente Almere.

Doel van het onderzoek

We onderzoeken waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Met deze informatie brengen we het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en dat helpt ons bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Deelnemers gezocht

Tussen eind september en begin oktober 2021 worden 7.000 inwoners uit Almere uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen namens de gemeente een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Heb je geen brief gekregen, maar wil je wel graag meedoen aan het onderzoek? Ga dan naar de online vragenlijst: startvragenlijst.nl/koopgedrag

Privacy gewaarborgd

De privacy van deelnemers is gewaarborgd volgens de privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek 2021.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het onderzoek op https://kso2021.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Heb je vragen over het onderzoek, stuur dan een e-mail naar info@kso2021.nl.

Geschreven door