Bijeenkomst opstellen moodboards waterwoningen Frankrijkkade

Omwonenden van de Frankrijkkade zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over de 13 waterwoningen die we gaan ontwikkelen aan de Frankrijkkade. We willen namelijk samen met omwonenden bepalen hoe de woningen er ongeveer uit kunnen komen te zien middels moodboards.

Aan de hand van de te selecteren beelden gaan ontwikkelaars met architecten aan de slag voor een ontwerp. Je bent van harte welkom op woensdag 03 november van 19.00- 20.30 uur in het Topsportcentrum, Pierre de Coubertinplein 4.

Wij hebben zelf allerlei voorbeelden van “waterwoningen”, maar als jezelf ideeën of voorbeelden hebt, neem ze gerust mee. Zo krijgen we meer keus bij het opstellen van de moodboards.

Hoe gaat het verder?
Met de samen opgestelde moodboards selecteren we ontwikkelaars voor een tender. Dat is een vorm van aanbesteden. Daarna mogen een aantal ontwikkelaars voor deze 13 waterwoningen in de tender ontwerpen maken.
Daarna krijgen omwonenden de kans om te kiezen uit een aantal ontwerpen die voldoen aan het moodboard en aan de aanbestedingseisen (ervaring, financiële goedheid, etc.) van de gemeente. De ontwikkelaar met het hoogste aantal stemmen van omwonenden mag de woningen bouwen. Deze verkiezing zal waarschijnlijk rond de zomer van 2022 zijn.

Wil je samen met je buren de moodboards op stellen? Meld je dan aan en stuur een e-mail naar Sandra Brunekreef (projectassistent gebiedsontwikkeling): sbbrunekreef@almere.nl.

Woon je in de buurt en heb je geen uitnodigingsbrief gekregen of wil je meer informatie? Stuur gerust een e-mail.

Geschreven door