Gedraag je in het verkeer! Je valt echt op.

Gistermorgen in de ochtendspits zag de politie een voertuig rijden op de Spectrumdreef. Dit voertuig viel op door de snelheid waarmee hij voorbij kwam rijden.

Ondanks dat de daadwerkelijke snelheid niet kon worden gezien had de bestuurder wel alle aandacht op zich gevestigd. Collega’s volgden in een onopvallend politievoertuig het voertuig de A6 en daarna de A27 op. Het kenteken werd in de politiesystemen opgevraagd. Het voertuig bleek gesignaleerd te staan als onverzekerd. Des te meer reden het voertuig aan de kant te zetten.

Dit was niet makkelijk in de drukke ochtendspits en door het gevaarlijke rijgedrag. De bestuurder haalde namelijk meerdere malen rechts in en bleef heel dicht op zijn voorgangers rijden en “dwong” deze aan de kant. Daarnaast werd gezien dat de bestuurder bleef slingeren en mogelijk met andere dingen bezig was of het voertuig niet onder controle had. De bestuurder kreeg een stopteken en bij de staandehouding werd onmiddellijk het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd in verband met het veroorzaken van gevaar of hinder op de openbare weg.

De officier van justitie zal een beslissing nemen over de inhouding van het rijbewijs en de bestuurder is aangemeld voor een zogenoemde Educatieve Maatregel Gedrag. Het CBR gaat over de uiteindelijke oplegging van deze cursus. Houd je aan de regels en zorg dat je niet afgeleid wordt tijdens het rijden!

Foto Politie Almere

Geschreven door