Om aan politie controle te ontkomen rijdt een voertuig 150 kilometer per uur over Waterlandseweg

Afgelopen week hield de politie een lasercontrole op de A6 ter hoogte van Almere Haven. Tijdens deze controle werden al eerder twee bestuurders bekeurd voor 43 en 46 kilometer per uur te hard.

Na korte tijd kwam er een Audi Q8 voorbij met een snelheid van 148 kilometer per uur. Direct ging de politie achter het voertuig aan om hem een stopteken te kunnen geven. De Audi reed vervolgens de waterlandseweg op met de politie in zijn kielzog. Op de waterlandseweg werd een snelheid van 150 kilometer per uur gehaald waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Na correcties bleef er een overschrijding van 59 kilometer per uur over. De Audi werd staande gehouden en de bestuurder werd medegedeeld dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bestuurder bleek geen rijbewijs bij zich te hebben en weigerde zich te identificeren of zijn naam en adres kenbaar te maken.

De bestuurder werd vervolgens aangehouden voor de wet ID. Het voertuig waarin hij reed bleek volgens de politiesystemen op dat moment niet verzekerd te zijn. Voor de verzekering is proces-verbaal aangezegd mocht later blijken dat deze inderdaad niet verzekerd was. Het rijbewijs zal worden opgestuurd naar de officier van justitie die een beslissing neemt over de inhouding van het rijbewijs. Houd u aan de ter plaatse geldende snelheid, De politie zal hier vaker op controleren!

Geschreven door