Tja als je opvallend doet, ook daar let de politie op.

Vannacht zag de politie een auto met behoorlijke snelheid door de woonwijk in Almere Haven rijden. Hierop wilden zij de bestuurder even aanspreken.

Kennelijk had hij daar geen zin in. Nog voor wij een stopteken konden geven stapte hij uit. “Hoi. Heb je voor mij een rijbewijs?” vroeg een van de agenten. “ik heb daar nu even geen tijd voor” kreeg ik te horen. En voor we het wisten… *zoef* daar ging ie.

Zo snel als dat ze hem zagen was hij ook weer weg. Maar…Kennelijk had meneer zoveel haast dat hij zijn ‘manpurse’ met daarin zijn ID-kaart, bankpas en telefoon achterliet in de auto. Die hij overigens ook niet had afgesloten in alle haast.

Het voertuig bleek niet verzekerd en de ternaamgestelde was niet in het bezit van een rijbewijs. Dat zal de reden zijn dat ie geen zin had om met de politie te praten. De ternaamgestelde leest vanzelf als hij bij zijn auto komt het briefje dat ze voor hem achterlieten en mag op het bureau een verklaring geven voor een aantal bekeuringen die hij krijgt.

Moraal van het verhaal, je bent altijd een keer aan de beurt. weglopen lost niets op.

Foto Politie Almere

Geschreven door