Alcohol en veilig verkeer gaan niet samen

Tijdens de surveillance kreeg een van de Almeerse motoragenten een melding van @politie_oc_middennederland betreffende een voertuig die een nogal slingerende rijstijl had. Het voertuig kwam vanaf de A1 richting ons “werkgebied” rijden.

Tijdens de rit reed de bestuurder van het voertuig bijna tegen de vangrail aan om vervolgens bijna tegen een andere weggebruiker aan te rijden. De motoragent zag het voertuig vervolgens rijden op de Hollandse Dreef en gaf hierop een stopteken waar vervolgens niet op gereageerd werd. Gelukkig hadden de blauwe meer effect bij de bestuurder en kon hij staande worden gehouden bij de Bartokweg.

Omdat er een duidelijke indicatie was van alcoholgebruik is er een blaastest uitgevoerd. Meneer blies een F van falen. De verdachte werd aangehouden en na onderzoek op het politiebureau bleek hij 780 Ug/l te blazen. Het rijbewijs is hierop direct ingevorderd. De officier van Justitie gaat verder bepalen wat er met het rijbewijs gaat gebeuren. Wist je dat?- Als het alcoholgehalte in je adem als ervaren bestuurder hoger is dan 220 Ug/l je mee moet komen naar het bureau voor een ademanalyse. Voor een ‘beginnende bestuurder’ geldt 88 Ug/l.

Vanaf genoemde Ug/l ben je dan ook direct strafbaar. – Voor ervaren bestuurders ligt de invorderingsgrens op 570 Ug/l. Terwijl dit voor beginnende bestuurders 350 Ug/l is. – Ug/l is de hoeveelheid alcohol die het ademanalyseapparaat meet in de lucht die je uitblaast.

Geschreven door