Aanscherping coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis vanaf 6 november

Het aantal covid-patiënten in de ziekenhuizen stijgt snel, ook in Flevoland. De overheid heeft daarom op 2 november een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd. In grote lijnen gaan we terug naar het beleid voor publieke ruimtes van vóór de versoepelingen van 25 september. De nieuwe maatregelen gaan zaterdag 6 november in.

Wat betekent dit voor het beleid in het Flevoziekenhuis?

Blijf 1,5 meter afstand houden

1,5 meter afstand houden blijft van groot belang, om overdracht van virussen (COVID, griep- en verkoudheidsvirussen, RS-virus) zoveel mogelijk te voorkomen.

Draag altijd een mondkapje in het hele ziekenhuis, óók als u gevaccineerd bent

Patiënten, bezoekers en medewerkers dragen altijd een mondkapje in het hele ziekenhuis. Heeft u geen mondkapje, dan krijgt er eer een aangeboden bij de ingang en de receptie in de centrale hal. Bezoekers en patiënten die geen mondkapje kunnen dragen vanwege een medische indicatie moeten een verklaring kunnen laten zien. 

Bezoekersregeling

Patiënten mogen tussen 14.00 en 21.00 uur bezoek ontvangen. Daarbij geldt: maximaal 2x per dag 2 bezoekers. Voor sommige afdelingen gelden andere bezoekregels.

Wij vragen geen QR-code aan patiënten, bezoekers en medewerkers

Patiënten, bezoekers en medewerkers hoeven geen QR-code te laten zien. 

Restaurant Vermaat in de centrale hal 

Restaurants op zorglocaties zijn uitgezonderd van de landelijke verplichting voor de horeca om een coronatoegangsbewijs (QR-code) te vragen. Wel moet men in het restaurant en bij de tafels in de centrale hal 1,5 meter afstand houden. Het mondkapje mag af als u zit. 

Gaat uw geplande afspraak of operatie door?

Als uw afspraak of operatie niet kan doorgaan, omdat we de geplande zorg moeten afschalen, dan neemt het ziekenhuis contact met u op. U hoeft niet te bellen. Als zij geen contact met u opnemen gaat alles gewoon door. 

Alle nieuwsberichten

Geschreven door