Dringend vrijwilligers nodig bij de Luisterlijn Lelystad

Dag en nacht bieden vrijwilligers van de Luisterlijn een luisterend oor aan mensen met pijn, verdriet of zorgen. Via telefoon, chat en e-mail. Het aantal oproepen neemt toe. In Lelystad wordt daarom hard gezocht naar nieuwe vrijwilligers.

De Luisterlijn ontvangt meer oproepen dan ooit. In 2020 voerden vrijwilligers van de Luisterlijn meer dan 350.000 gesprekken. De Luisterlijn is daarom dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Mensen zijn vaak dankbaar

Mila, een van de vrijwilligers uit Lelystad vertelt: “Het is  afwisselend werk en je spreekt veel verschillende mensen. Soms willen ze gewoon even een praatje maken en kunnen ze daarvoor in hun eigen omgeving niet terecht. Gesprekspartners zijn vaak dankbaar en dat geeft mij energie. Dan zijn ze zo blij om mij even gesproken te hebben en kunnen ze lekker gaan slapen. Vaak lucht het op. Je kunt dus daadwerkelijk iets betekenen door er even voor iemand te zijn.”

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 15 december is er een online informatiebijeenkomst van 19.00-20.30 uur voor nieuwe vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn in het vrijwilligerswerk kunnen zich hiervoor aanmelden via lelystad@deluisterlijn.nl. Meer informatie over het vrijwilligerswerk is ook te vinden op deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is al 60 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Lelystad, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers krijgen een professionele training en worden doorlopend begeleid.

Geschreven door