‘Explosie’ van Almeerse loodsen ergert overburen

Een bewoonster van de kustzone in Huizen wil iets doen tegen de aanblik van uitgestrekte loodsen op Stichtsekant in Almere. Ze overweegt met haar buren in Huizen en Blaricum bomen te adopteren die de hallen aan het oog onttrekken.

Janine Francken woont al 24 jaar aan de Zomerkade met uitzicht op Almere. Ze genoot van de groene skyline tot daar, vlakbij de Stichtse Brug een “explosie” aan loodsen verrees. “Ik ben gek op deze plek, maar de loodsen hebben geen camouflagekleuren. Het zilver weerkaatst in de middagzon en dat is jammer voor iedereen die hier van de natuur wil genieten.”

Ze heeft inmiddels contact gelegd met de Almeerse wethouder Jan Hoek voor duurzaamheid. Francken: Hij wil ons uitnodigen voor een gesprek. Ik wacht dat af voor ik een actie ga ontketenen. Ik heb hier veel medestanders die vinden dat de bomenrij van het Cirkelbos moet worden doorgetrokken.”

Geschreven door