Gezonde voedselpakkettenactie gemeentepolis zorgverzekeraar VGZ

De nieuwe gemeentepolis wordt per 1 januari 2022 aangeboden door zorgverzekeraar VGZ. Om dit extra onder de aandacht te brengen is er een actie waarbij informatie over de nieuwe verzekering wordt aangeboden met een voedselpakket van Boeren voor Buren.

En de verse groenten en fruit worden verspreid door de samenwerkende noodhulporganisaties. Om deze samenwerking te markeren overhandigde Eric Traa, de oprichter van Boeren voor buren een symbolisch voedselpakket aan de Voedselbank.

Het doel van de gemeentepolis is dat inwoners van de gemeente Almere, die hoge zorgkosten en een laag inkomen hebben, zich voor een goede prijs aanvullend kunnen verzekeren. Speciaal voor inwoners met een laag inkomen betaalt de gemeente mee aan de premie.

Stichting Boeren voor Buren zorgt voor betaalbare groente, fruit en aardappelen voor huishoudens die moeilijk rond kunnen komen. Alle producten komen van boeren uit Flevoland die een goede prijs krijgen voor hun producten. Om inspiratie te krijgen wat inwoners kunnen koken met de verse ingrediënten die in het pakket zitten, is er een receptenkaart toegevoegd. Het recept is bedacht door Tv kok Nadia Zerouali. Zij is ambassadeur van Boeren voor Buren.

Geschreven door