Je banden gratis op spanning met de Slimme Bandenpomp

Veel mensen ruilen in deze tijd de zomerbanden om voor winterbanden. Als deze uit de opslag komen, hebben ze spanning verloren. Breng jouw banden dus altijd direct op de juiste spanning na de bandenwissel.

Op het Hennepveld bij het Flevoziekenhuis in Almere Stad of de Brasiliaplaats in Almere Buiten kun je gratis jouw banden op spanning brengen.

In samenwerking met bandopspanning.nl zijn op deze twee parkeerterreinen een ‘Slimme bandenpomp’ geplaatst. Sinds de Slimme Bandenpomp is geplaatst hebben bijna 20.000        automobilisten op deze parkeerterreinen gratis hun banden op spanning gebracht. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal gebruikers verdubbelt op het Hennepveld.

Veiliger, zuiniger, beter

Autorijden met banden op de juiste spanning biedt veel voordelen. Het is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. De juiste spanning zorgt namelijk voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage aan de band. Dat levert al snel €100,- euro per jaar op. Redenen genoeg om jouw autobanden elke twee maanden extra lucht te geven. De Slimme Bandenpomp werkt op zonne-energie. Daarbij zorgt slimme software ervoor dat de band op de juiste spanning komt. De slimme software ziet namelijk of een band lek is, kan op basis van het kenteken de juiste spanning weergeven, corrigeert voor opgewarmde banden, winterbanden en afwijkende bandenmaten. Ook laat de pomp op een scherm, de meting zien, maar ook hoeveel liter brandstof en euro’s je bespaart.

Meer informatie? Kijk op bandopspanning.nl

Geschreven door