Solidariteitsmars eindigt met koffie en beloften van Belastingdienst

De solidariteitsmars voor gedupeerden van de toeslagenaffaire voerde donderdag vanaf de Esplanade naar de Willem Dreesweg. Op het eindpunt kregen de deelnemers koffie en de belofte van de Belastingdienst dat ze samenwerking gaat zoeken met de gemeente om krachten te bundelen zodat gedupeerden snel worden geholpen.

De mars werd georganiseerd door Almere BIJ1. Vertegenwoordigers van BIJ1, SP, GroenLinks, PvdA, PvdD en CU liepen schouder aan schouder met de gedupeerden mee. Rond 40 deelnemers startte vanaf de Esplanade en liepen door het centrum van Almere naar het Belastingkantoor aan de Willem Dreesweg. Onderweg werden protestliederen gezongen, leuzen gescandeerd en korte toespraken gehouden om aandacht te vragen voor “Ongekend Onrecht” en ondanks vele beloften, het uitblijven van compensatie. Op het eindpunt werden de deelnemers op straat met koffie opgewacht door een woordvoerder van de Belastingdienst. De confrontatie eindigde met de toezegging dat de dienst contact opneemt met de gemeente om krachten te bundelen zodat gedupeerden snel worden geholpen.

Organisator Anneke Dalger noemt de actie geslaagd: “Onze stem is gehoord, iedere toezegging hoe klein ook gaat ons helpen om een volgende stap te maken op weg naar volledige compensatie. We blijven actie voeren totdat de laatste gedupeerde is gecompenseerd”. Hans Everhard (SP Almere): “Deze actie maakt zichtbaar dat solidariteit met de gedupeerden politiek breed wordt gedragen. We blijven samen met andere partijen in de Almeerse raad strijden voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire“.

Geschreven door