Super COOL! is een sportproject voor mensen met een (verstandelijke) beperking in Flevoland

Elke week sporten of bewegen de deelnemers samen met vrijwillige sportmaatjes onder leiding van ervaren trainers van betrokken sportverenigingen of studenten en docenten van een sportopleiding zoals jl donderdag het MBO College Poort.

Elke 4 a 5 weken wordt er van sport gewisseld. Afgelopen donderdag werd een cyclus van vier weken voetbal bij Almere City afgerond, u ziet de enthousiaste deelnemers samen op de foto met een aan hen uitgereikt diploma. Door samen te sporten en te bewegen worden zowel de deelnemers als de vrijwilligers vitter en vitaler. Je hoort erbij, je doet ertoe en je doet mee. Samen met je sportmaatje krijg je de drive om iedere week te sporten. Tussen de maatjes ontstaan vriendschappen voor het leven.

Het enthousiasme straalde ervan af. Het was een hele fijne ervaring, en we zijn Charles van der Horst en de andere initiatiefnemers dankbaar dat dit mooie inclusieve project onderdeel is van de gemeente Almere. Triade, het MBO College, de VMCA en SuperCool werkten fantastastisch samen deze avond en de PvdA, die er met een afvaardiging vanuit de gemeenteraad aanwezig was en contacten legde, zag dat het goed was. #MBOCollegePoort#Triade#SuperCOOL#VMCA#PvdaAlmere#AlmereCity

Geschreven door