Vijf boskamers voor natuurbeleving op Kemphaan

Almere krijgt vijf boskamers waar op een bijzondere manier de natuur kan worden beleefd. Stad & Natuur Almere heeft het initiatief genomen en heeft als eerste subsidie van Fonds Leefbaar Platteland gekregen.

Op Stadslandgoed de Kemphaan kunnen bezoekers straks vijf verschillende boskamers beleven.

Boskamers zijn door bomen omgeven ruimten in het bos. De boskamers worden op basis van de zintuigen horen, zien, proeven, voelen en ruiken ingericht. Bijvoorbeeld met verhoogde plantenplukbakken en een rolstoeltoegankelijk ervaringspad. Een project waarmee ook mensen met een beperking, zoals slechtzienden of rolstoelgebruikers, de natuur kunnen beleven. 

Begin dit jaar heeft Flevoland het Fonds Leefbaar Platteland opengesteld. Met een bedrag van 2 miljoen euro ondersteunt de provincie Flevoland de komende jaren gezamenlijke initiatieven voor een vitaal platteland. Het gaat om initiatieven die de kwaliteit van het wonen in de dorpen en het buitengebied in Flevoland vergroten.

Geschreven door