Weerwind genoemd als minister van Binnenlandse Zaken

Verschillende media melden dat burgemeester Weerwind in beeld is als minister van Binnenlandse Zaken. Almere deze week heeft een lijstje met de namen van alle kandidaat-bewindslieden.

Franc Weerwind is als lid van D66 voorgedragen door die partij. D66 is één van de vier coalitiepartijen die een regering gaan vormen. De burgemeester heeft steeds gezegd dat Almere zijn prioriteit is, en in oktober zei hij tegen Omroep Flevoland een plek in het kabinet uit te sluiten. In Den Haag is hij bekend door zijn bemoeienis met het verkiezingsprogramma van D66. Ook werkte hij mee aan het samenstellen van de landelijke kandidatenlijst. “Tot zover mijn politieke interventies. Ik heb een klus te klaren in de stad, de stad heeft mij vertrouwen gegeven, dat moet ik doen”, zei hij twee maanden geleden.

De post op Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is een belangrijke in een kabinet. Weerwind is pas een paar maanden geleden in Almere aan een tweede termijn begonnen.

download hier het lijstjehttps://omroepalmere.nl/pdf/lijstje-kabinet.jpg

Geschreven door