Waterwijk-speler Dion Evers: “ Het ontbreekt bij ons aan scorend vermogen “.

Het zondagteam van ASC Waterwijk is een jong team en wil graag stappen maken, momenteel speelt het team van Geruillo Koenders in de vierde klasse en wil men graag hogerop. Middenvelder Dion Evers is een van de spelers die dit streven heeft.

De 23-jarige speler al sinds zijn vijfde jaar lid van de club en heeft er nog geen genoeg van.

Selectiespeler.

Evers is enthousiast en vertelt zijn verhaal: “ Ik ben zelf ooit in de F7 begonnen. Een paar jaar later ben ik in de selectie gekomen en heb ik daar vijf jaar mijn kunsten vertoond. Tevens altijd als aanvoerder. Sinds dit jaar zit ik in de Zondag 1 en ben ik na een periode van alweer vijf jaar overgekomen van de Zondag 2.

In mijn gehele voetbal periode heb ik al op veel verschillende posities gespeeld, waaronder als spits en laatste man. Nu speel ik vooral als centrale middenvelder  en probeer ik een soort Edson Alvaréz rol op mij te nemen. Gaten dichtlopen, zorgen dat het verdedigend goed staat en dat de bal goed rond gaat. Ook qua gele kaarten vervul ik die rol goed want ik sta al op vijf gele kaarten dit seizoen (één in de beker en vier in de competitie). De positie als centrale middenvelder bevalt mij uitstekend, omdat het één van de belangrijkste posities is van het veld. Het kent alle aspecten van het voetbal en ik houd ervan om onder die bepaalde druk te voetballen “.

Keihard werken.

“ Als team begonnen wij goed in de competitie, al is de klad er helaas al vrij snel ingekomen. Dat is ook wel te zien aan de stand. Wij zijn een jonge ploeg, met daarin goede voetballers en in de laatste paar wedstrijden ging het weer wat beter. Het ontbreekt bij ons alleen aan het scorend vermogen, het stukje rust in het veld als wij de bal hebben en het accepteren van kritiek/coaching. Uiteraard heb ik daar ook een aandeel in en we moeten daar gewoon keihard aan werken. Dit zijn echt punten wat straks, mocht het voetbal weer mogen, verbeterd moet worden. Slagen wij daarin, dan denk ik dat wij nog op een hele mooie plek kunnen eindigen, want het voetbal zit er zeker in, nu alleen nog de resultaten en ook wel een klein beetje geluk natuurlijk. Dus op naar het tweede seizoenshelft “.

Dion Evers is dus een van de spelers die de ploeg graag op sleeptouw neemt en dat tekent natuurlijk de mentaliteit van de speler die in de tweede seizoenshelft graag met zijn team voor een verrassing wil zorgen.

Geschreven door