Almere kreeg er in 2021 ruim 2990 inwoners bij

Nederland telde op 1 december bijna 17,6 miljoen inwoners. Dat zijn er zo’n 116 duizend meer dan aan het begin van 2021.

In het overgrote deel van de gemeenten nam het aantal inwoners het afgelopen jaar toe. Ook in Almere was dit het geval. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS

De landelijke bevolkingsgroei lag vorig jaar in lijn met die in eerdere jaren voor corona. In 2020 groeide de bevolking een stuk minder hard omdat de immigratie afnam en er flink meer mensen overleden. 2021 telde ongeveer evenveel sterfgevallen, maar er werden ook meer baby’s geboren dan een jaar eerder. Daarnaast nam de immigratie weer toe en emigreerden er wat minder mensen. 

In ruim acht op de tien gemeenten groeide de bevolking tussen 1 januari en 1 december. Almere groeide het afgelopen jaar met 1,4 procent, wat neerkomt op een absolute stijging van 2.992 inwoners. De gemeente begon het jaar 2021 met 214.715 inwoners en tikte op 1 december de 217.707 aan.

Onze gemeente was hiermee een van de grote stijgers in de regio.

Geschreven door