Goud voor Nederlandse teamsprinters.

Nederland heeft goud gepakt op de teamsprint! Merijn Scheperkamp, Kai Verbij en Tijmen Snel noteerden zaterdag met 1:19,71 de snelste tijd van de middag en verzekerden zich daarmee van de 1e gouden medaille van dag 2 op de EK afstanden.

Sneller dan Noren.

Nederland was slechts een tiende sneller dan de Noren, die zilver pakten. De bronzen plak ging naar Polen. Titelverdediger Rusland ontbrak. Rusland heeft sprinters Pavel Kulizhnikov, Roeslan Murasjov en Artem Arefyev thuis gelaten om geen risico’s te nemen met het oog op de Olympische Spelen. De teamsprint wordt niet verreden op de Spelen in Beijing.

Olympische spelen.

De Nederlandse sprinters veroverden de Europese titel op de teamsprint ook al in 2020. Voor Scheperkamp werd het de 1e internationale titel in zijn nog jonge loopbaan. De 21-jarige sprinter verzekerde zich vorige week van een ticket voor de Olympische Spelen op de 500 meter.

Geschreven door