Jaarwisseling rustig verlopen voor Brandweer Flevoland

De jaarwisseling is voor de brandweer in Flevoland rustig verlopen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 53 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. De nieuwjaarsnacht is zonder grote incidenten verlopen.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbranden en brandende containers. Op Urk heeft een woning flinke brandschade opgelopen door een vuurpijl die op het dak terecht was gekomen. Daarbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. In Lelystad is de brandweer twee keer uitgerukt voor een melding op een school. De eerste keer voor een brandje op het schoolplein, dat snel kon worden geblust. Toen de brandweer voor de tweede melding ter plaatse kwam bleken de ramen te zijn ingegooid, waarna er brand in de school heeft gewoed. De brand was snel onder controle. Tot slot is de brandweer vannacht uitgerukt om bijstand te leveren bij een woningbrand in het historische centrum van Elburg, ter ondersteuning van buurregio Noord- en Oost-Gelderland.

John van der Zwan, Commandant Brandweer Flevoland: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2022!”

Foto Brandweer Flevoland – Jeffrey de Korte

Geschreven door