Woningbrand in Almere Stad | Update 15.00 uur

Dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.00 uur heeft er een brand gewoed in een woning aan het Gazellenhof in het centrum

De brand was in een woning op de begane grond. Door de brandweer is het complex ontruimd. De bewoner van de woniing had rook ingeademd en is door de ambulance personeel nagekeken.

De brandweer wist het vuur te doven maar de schade aan de inboedel is aanzienlijk. Zo’n 20 appartementen in het complex zijn ontruimd. De bewoners zijn enkele uren ondergebracht in een nabijgelegen buurthuis, meldt de brandweer. Ze konden volgens een woordvoerder van de brandweer in de loop van de nacht weer terug naar hun woning.

De politie onderzoekt wat de oorzaak van de brand is geweest.

Update 15.00 uur

De bewoner van het appartement aan de Gezellenhof heeft zich bij de politie gemeld vanwege mogelijke betrokkenheid bij een brand in de nacht van dinsdag op woensdag. De melding over de brand kwam rond 01:00 uur binnen bij de hulpdiensten. zo vermeld Omroep Flevoland.

De bewoner van de getroffen woning had rook ingeademd en is door ambulancepersoneel nagekeken. Hij zit nu vast voor verder verhoor. De politie onderzoekt nog wat de exacte oorzaak van de brand was. Een buurtonderzoek en forensisch onderzoek in de woning moeten meer duidelijkheid brengen.

https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/5/03-getuigen-gezocht-in-onderzoek-naar-brand-in-appartementencomplex-almere.html

Geschreven door