CDA motie: Samen bouwen in Pampushout unaniem aangenomen

De motie van CDA Almere om Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) makkelijker te maken in Pampushout is gisteravond unaniem aangenomen in de Almeerse gemeenteraad. De motie draagt het College van B en W op om een deel van de kavels te reserveren voor gezamenlijke bouwinitiatieven van particulieren.

CDA Almere streeft naar een stad met meer minder ik en meer wij. Door ruimte te bieden aan mensen die gezamenlijk een bouwproject willen realiseren, ontstaan hechte gemeenschappen die zorgen voor meer saamhorigheid en veiligheid in de buurt. Daarnaast zorgt CPO voor doorstroming op de huizenmarkt en helpt het eenzaamheid te voorkomen.

Door gezamenlijke inkoop van bouwmaterialen en arbeid kan er goedkoper worden gebouwd.

Zo zijn er in Almere bijvoorbeeld veel ouderen die in een rustige, bosrijke omgeving gezamenlijk een ouderenhof willen bouwen. Of starters die in hun eentje geen woning in Almere kunnen kopen, maar gezamenlijk wel kunnen toetreden tot de woningmarkt. ‘Daarom zijn we erg blij met de steun van de hele raad voor ons voorstel’, aldus Kees Sanderse van CDA Almere.

Geschreven door