Circulaire economie. Dat wil de gemeente graag laten zien. 

Maandag organiseert het Upcyclecentrum een online expeditie. Aan de hand van een 360-graden-rondleiding wordt verteld waar het Upcyclecentrum de afgelopen vier jaar mee bezig is geweest.

Dinsdag gaan we in een online talkshow in gesprek met de personen achter aan aantal belangrijke circulaire projecten in Almere. Een interactieve bijeenkomst, waar het publiek vragen kan stellen, en meer te weten kan komen over het ontwerp-, denk- en maakproces rondom het circulaire Floriadepaviljoen CIRCULOCO.

Kunstroute

Op De Steiger werken veel kunstenaars en ondernemers volgens de principes van de circulaire economie. Dat willen wij graag ondersteunen en laten zien. Dat doen we door middel van een tijdelijke kunstroute, met werken gemaakt door kunstenaars van Broedplaats De Steiger.  

The Exploded view

In Windesheim Hogeschool en in het Stadhuis is de hele week ‘The Exploded view’ te zien, een concept van Pascal Leboucq & Lucas De Man (Biobased Creations / Company New Heroes). Deze onderzoeksinstallatie van een open­getrokken woning toont hoe een huis circulair gebouwd kan worden met bio­based materialen. Een wand van popcorn, een keuken gemaakt van verspild voedsel, er is nog zoveel méér mogelijk als we creatief en nieuwsgierig blijven kijken naar de mogelijkheden voor circulair bouwen. Wie meer wil weten over een frisse blik, creatief denken en ‘denken als een kunstenaar’ kan woensdag terecht bij de workshop OVERVLOED-DENKEN ALS WEG NAAR EEN DUURZAME WERELD. Sprekers zijn onder andere: Pascal Leboucq (Biobased Creations) & Ingrid Zeegers (PRICE).

foto: Kitchen made out of biobased materials & Food Waste (Exploded View)

Geschreven door