Kunstlinie ShapeShifters Met video verslag

Een verslag van Caroline in het Veld en Remco Uri over de bijeenkomst ShapeShifters

Voor de nieuwe expositie ‘Shapeshifters’ is in de Kunstlinie Almere een speciale pers preview gehouden. Niet zo verwonderlijk als er een nieuw werk van de wereldberoemde kunstenaar Jean- Michel Basquiat naar Flevoland komt. In mei 2021 werd bij Christie’s in New York een werk van hem geveild voor maar liefst 93,1 miljoen dollar. In de Kunstlinie nu een recent werk, direct vanuit Spanje aan de galeriewand in Almere. Caroline in’t Veld en Remco Uri waren voor Omroep Almere aanwezig. 

Shapeshifters gaat over street art. Graffiti en andere vormen van kunst die rechtstreeks vanaf de straat sinds eind jaren zeventig een serieuze status in kunst bereikt hebben. In de Kunstlinie zie je nu werk van iconen als Lady Pink en Elle, maar ook jonge kunstenaars die net naam beginnen te maken. Sommige werken rechtstreeks op de muur gemaakt. Nieuwsgierig geworden? 

Kijk hier de beelden of ga naar https://kunstlinie.nl/kunsthal/streetcred/shapeshifters/ 

Vanaf 5 februari 2022 elke woensdag tot en met zondag van 11:00 – 17.00 uur

Geschreven door