Manuel Trebert:  ” Heerlijk om bij FC Almere vrijwilliger te zijn”. 

Vrijwilligers zijn bij de meeste clubs niet meer weg te denken, zo ook bij FC Almere. Het valt tegenwoordig niet mee om vrijwilligers te krijgen maar Manuel Trebert vond bij FC Almere de juiste club om zich nuttig te maken voor de samenleving.

Eerste team

Manuel Trebert meldde zich op 19 september 2019 aan bij het  G1 team.In het G team spelen mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.Manuel was op de zaterdagen na en voor zijn eigen wedstrijd altijd op de club te vinden en keek graag naar het eerste team.Toenmalig voorzitter Remco Fens keek niet alleen naar het eerste team maar ook naar alle andere teams zo ook naar het G team.

Goedaardige reus

Fens: “ Ik heb Manuel leren kennen als een goedaardige reus. Nadat we elkaar wat vaker tegenkwamen op de club heb ik Manuel gevraagd wat voor werk hij deed.Manuel gaf aan dat hij geen werk had en nog samen met zijn jobcoach nog op zoek was. Ik heb toen met Manuel en de jobcoach een afspraak gemaakt en hebben we gevraagd of hij vrijwilligerswerk mocht doen voor de vereniging. Zijn jobcoach was erg enthousiast. Manuel is toen gevraagd voor de accommodatiecommissie en Leo Moret heeft hem opgeleid tot lijnen trekker. Manuel doet dit met veel plezier alweer 1,5 jaar. Als jongelui of de grasmaaier de lijnen beschadigen dan zegt Manuel er ook wat van! De lijnen zijn voor Manuel heilig. Bij FC Almere kent niemand Manuel, maar als je vraagt wie Manus is dan weet iedereen dit. Manusje van alles “.

Gezelligheid

Manus speelt nog steeds in de G 1 van FC Almere en doet steeds meer vrijwilligerstaken op en om de accommodatie. Manus vindt het erg leuk om samen met andere vrijwilligers werkzaamheden uit te voeren. En de gezelligheid in de kantine vindt hij fantastisch! Ook gaat hij, als hij niet zelf hoeft te spelen, vaak mee naar de wedstrijden van de zaterdag 1. En komt zwaar teleurgesteld thuis als ze verloren hebben.

Zo zie je hoe belangrijk vrijwilligers zijn in een club en zelf ook optimaal genieten van de dingen hier omheen.

Geschreven door