COVID-servicepunten in Almeerse gezondheidscentra

GGD Flevoland richt in vier gezondheidscentra van Zorggroep Almere COVID-servicepunten in. Met ingang van 4 april kunnen inwoners van Almere bij een van deze punten terecht voor al hun vragen met betrekking tot corona. Ook is het mogelijk, voor inwoners van 12 jaar en ouder, om hier een 1e, 2e, 3e of eerste boostervaccinatie te komen halen, zonder afspraak.

Aldrik Dijkstra, manager COVID: “We merken dat ondanks dat de COVID pandemie over zijn hoogtepunt heen is en we steeds meer teruggaan naar normaal, er toch nog mensen zijn met vragen. Zeker nu de meeste maatregelen in Nederland niet meer van kracht zijn en mensen weer meer naar het buitenland gaan waar andere regels zijn. De vragen variëren van niet weten hoe de vaccinaties in de coronacheck-app moeten worden bijgeschreven tot vragen over de herhaalbooster. Door mensen persoonlijk te kunnen helpen en direct mee te kunnen kijken in bijvoorbeeld de vaccinatiegegevens van mensen, hopen we de inwoners van Flevoland van dienst te kunnen zijn.”

Twijfel

Naast voor praktische hulp en informatie, kunnen Flevolanders die nog twijfelen over hun vaccinatie, terecht in bij de COVID-servicepunten. Dijkstra legt uit: “Er zijn, ook in Almere, nog mensen die niet of niet volledig gevaccineerd zijn. Daar zijn verschillende redenen voor. Soms is het omdat ze toch nog steeds twijfels hebben en daar graag eens persoonlijk met iemand over willen praten. Ze willen hun vragen niet online stellen of opzoeken, maar liever een echt gesprek hebben. Ook daarvoor kunnen zij terecht bij de bij de servicepunten.” Hij voegt daaraan toe: “En als iemand besluit om na het gesprek zich toch te willen laten vaccineren, dan kan dat direct. Iedereen van 12 jaar en ouder kan zich in een van de servicepunten laten vaccineren.”

Locaties en openingstijden

De servicepunten zijn wekelijks op vier locaties geopend tijdens de openingstijden van de gezondheidscentra:

Maandag: Gezondheidscentrum De Spil, ‘s-Hertogenboschplein 1  

Woensdag: Gezondheidscentrum De Notekraker, Wim Kanplein 1

Woensdag: Gezondheidscentrum Prisma, Soerabajastraat 1

Vrijdag: Gezondheidscentrum De Haak, Schoolstraat 32

Toch liever een afspraak?

Een afspraak voor een vaccinatie is op twee manieren te maken:

Online: via www.planjeprik.nl

Telefonisch: 0800-7070. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Liever binnenlopen zonder afspraak op een andere locatie? Kijk op prikkenzonderafspraak.nl voor de locaties waar dat mogelijk is. Voor het vaccineren van kinderen tussen de 5 en 11 jaar is een afspraak altijd nodig.

De openingstijden van de vaccinatielocaties zijn te vinden op de website van de GGD.

Geschreven door