SC Buitenboys laat ook De Meer met lege handen achter. (0-3).

In Amsterdam heeft Buitenboys niet echt moeite gehad met laagvlieger De Meer. De ploeg van Mark Steur trok in een saaie wedstrijd de winst naar zich toe.

Buitenboys wilde snel zaken doen maar de koploper in 3B had in eerste instantie een lastige ploeg tegenover zich en kreeg pas in de 15e minuut een behoorlijke kans. Een goede aanval via Jesper Haazelager die een mooie voorzet afleverde op Giovanni Kasanwirjo maar deze kopte de bal naast het doel van De Meer.

Veldoverwicht

Vijf  minuten was het wel raak, een lange bal op Kasanwirjo,die de bal goed aan nam  en bediende Gianni Rellum op maat en hij schoot de 0-1 binnen. Hierna een groot overwicht voor de Almeerders maar tot echt grote kansen kwam men niet. De 0-1 bleef voor de rust dan ook staan.

In het tweede bedrijf was het wel snel gedaan want in de 52e minuut was een mooie individuele actie van Shahzaid Aurangzaib genoeg om de 0-2 te maken!

Nog geen minuut later was het dezelfde Aurangzaib die de 0-3 binnen kon schieten na een voorzet van Kasanwirjo. De Meer stelde hier maar weinig tegenover en liep de wedstrijd tempo loos naar het einde. Ondanks het overwicht van Buitenboys werd er niet meer gescoord door de Almeerders en voegde men weer drie punten aan het totaal toe.

Men blijft de trotse koploper en speelt a.s. dinsdag het inhaalduel bij Jos/Watergraafsmeer.