ASC Waterwijk de tweede helft simpel langs FC Almere. (0-3).

In de zaterdag tweede klasse stond de derby van Almere op het programma. FC Almere  ontving Waterwijk. Het was tevens de wedstrijd van de hekkensluiter tegen de trotse koploper. Zou FC Almere kunnen stunten tegen de stadgenoot had de club weer wat hoop op betere tijden. Uiteindelijk bleek dat niet het geval maar had het jonge team van de thuisclub er wel alles aan gedaan.

Gelijk op.

De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Er was strijd op het middenveld en er kwamen kansen voor beide partijen.. Wel kreeg Waterwijk naarmate de eerste helft vorderde meer het balbezit. Na zo’n twintig minuten spelen ontsnapte Waterwijk-spits Tim Klaasen-Bos aan buitenspel, waarna hij op de hielen gezeten werd door de ervaren Jessey Tuffour. De aanvaller bereikte Gary Bouwmeester. De voormalig speler van FC Almere drukte wel af, maar zijn inzet werd nog net geblokt door een Almeerse verdediger. Waterwijk zag meer mogelijkheden maar scoorde niet in deze fase. Enkele momenten later was FC Almere dichtbij een treffer, een kopbal ging rakelings over het Waterwijk doel. De eerste helft ging dan ook met 0-0 in.

Veel hoger tempo.

Na de thee schakelde Waterwijk een tandje bij en was het tempo veel hoger waar het de eerste helft aan ontbrak. In de 46e minuut ging Ryannique Inge goed door en  was FC Almere-keeper Nordin Vermeulen kansloos :0-1. Almere stelde hier maar weinig tegenover en was het wachten op meer goals wat dan ook gebeurde. Tim Klaasen-Bos werd weer diep gestuurd,hij legde goed terug op Lindo Pourchez en hij bereikte Gary Bouwmeester en deze legde af op Douwe Willemars en dat betekende de 0-2. Het verzet van FC Almere was gebroken en kon de ploeg van trainer Ben Vis de wedstrijd rustig uitspelen. Willemars scoorde even later ook nog de 0-3. Een hattrick voor dezelfde speler hing in de lucht maar deze bleef uiteindelijk uit. Daarna kreeg Waterwijk nog twee grote mogelijkheden, een daarvan werd fraai gestopt door Nordin Vermeulen maar Waterwijk slaagde er niet in om de stand verder op te voeren.

Verkeerde inschatting.

Kennelijk had FC Almere-trainer Tjeerd Hof niet gerekend op de snelle achterstand en een tempoverhoging bij de gasten in de tweede helft en maakte Waterwijk daar optimaal gebruik van. Waterwijk-trainer Ben Vis was duidelijk over de eerste helft: “Het tempo lag bij ons voor de rust veel te laag en speelde we niet het spel wat we altijd spelen, dat heb ik in de rust duidelijk aangegeven en liep het in de tweede helft een stuk beter. De score had nog groter kunnen zijn maar 0-3 in een derby is niet verkeerd en blijven we de koploper “. FC Almere aanvoerder Leroy van Zwam vond dat FC Almere de eerste helft het aardig voor elkaar had maar de snelle goal vlak na de rust bracht de ommekeer in de wedstrijd en als dan kort daarop de tweede en derde goal vallen is de wedstrijd gespeeld aldus van Zwam.