3 mei Stadsgesprek in Casa Casla: Wat te doen met al die inbreidingen en woningnood? meld Almere Deze Week

Casa Casla organiseert 3 mei het tweede stadsgesprek. Het onderwerp is de inbreidingen in Almere. Inwoners, betrokkenen en jongeren komen aan het woord om te praten over dit onderwerp dat volop leeft in de stad. Daarbij speelt de woningnood ook een grote rol.

Er is – nadat de bewoners aan het woord zijn geweest – ruimte om in gesprek te gaan met politici.

Almere DEZE WEEK maakt een verslag van deze avond dat gepubliceerd wordt in de krant en ook als advies opgestuurd wordt naar alle politici.
Op de Politieke Markt in het stadhuis blijkt vaak dat inwoners bij inbreidingprojecten lijnrecht tegenover de meerderheid van de gemeenteraad staan. In het stadsgesprek krijgen de inwoners alle gelegenheid hun woordje te doen en ook met alternatieven te komen. Die alternatieven kunnen in het tweede deel van de avond met politici besproken worden.

Bewoners teleurgesteld

Inbreidingen spelen een rol in tal van wijken: Muziekwijk, Parkwijk, Waterwijk, Annapark en Haven. Vrijwel altijd spreken inwoners in op de Politieke Markt in het stadhuis. Maar veelal levert dit een teleurstelling voor hen op. Vrijwel altijd gaat dit om bouwen in bestaand groen en om de gebrekkige participatie. De raad stelt daar tegenover dat er grote woningnood in onze stad is.
Tijdens het stadsgesprek wil Casa Casla de opvattingen van de bewoners kanaliseren en komen tot initiatieven die wellicht voor beide partijen – raad en inwoners – werkzaam zijn.

Gratis aanmelden

Aanmelden voor het eerste stadsgesprek is gratis en kan via het mailadres info@casacasla.nl. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19 uur. Er is plaats voor maximaal honderd deelnemers.
Casa Casla is gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Stad (bij het Deventerpad).

Geschreven door