Stadsgesprek 7 maart Casa Casla: Omstreden plannen, onderschatte burgers

Hoe kan de gemeente bewoners wél meekrijgen?

Niemand wil een flat tegenover zijn woning. Niemand wil tijdelijke woningen op het grasveldje in de buurt. Hoe de gemeente ook beslist: bijna altijd is er weerstand. Toch moeten dat soort voorzieningen wel érgens worden gerealiseerd. De vraag in het stadsgesprek van 7 maart in Casa Casla is dan ook: hoe kan de gemeente bewoners wél meekrijgen in de plannen? Worden burgers niet onderschat met hun inbreng?

De laatste weken is er veel heisa in Almere Poort over de komst van een opvang voor verslaafden in Almere Poort. Het verwijt is dat er niet goed wordt gecommuniceerd. Ook bij andere plannen is er meestal veel weerstand. Maar er is ook wel sprake van NIMBY-gedrag: natuurlijk moeten er (tijdelijke) voorzieningen komen, maar Not In My Backyard. Maar waar dan wel?
Almere DEZE WEEK vraagt in het Stadsgesprek daarom aan de Almeerders: op welke manier kan de gemeente het wél goed doen?

Wethouder

De opzet van het Stadsgesprek is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Ook door de raadsleden die aanwezig zijn. Deze avond zal ook wethouder Froukje de Jonge aanwezig zijn en meeluisteren. Aan het eind van de avond zal ze op de opmerkingen reageren.
Na afloop van het stadsgesprek is er ruim de gelegenheid met elkaar en met raadsleden van gedachten te wisselen

Stadsgesprek Casa Casla

Dinsdag 7 maart
Locatie: Casa Casla aan het Weerwaterplein (naast het Deventerpad)
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Gratis aanmelden kan via info@casacasla.nl

Geschreven door