allGo kleurt groen tijdens de Floriade

Heb jij de speciale Floriadebussen al zien rijden door de stad? Tijdens de Floriade rijdt allGo met 10 in Floriadestijl uitgevoerde bussen van en naar de entree van de Floriade.

AllGo verzorgt namelijk het vervoer van bezoekers die met de trein of bus aankomen op station Almere Centrum, of kom je met de auto via Floriade Parking langs de A6

Speciale pendelbussen

Het Floriadeterrein is niet direct bereikbaar via het normale busnetwerk in Almere. Om bezoekers toch snel en comfortabel naar het evenement te vervoeren, rijden er tot en met 9 oktober speciale pendelbussen tussen het Floriadeterrein, het station en de parkeerplaats. Dit is een samenwerking tussen Floriade, de gemeente Almere, openbaar vervoerbedrijf Keolis (moederorganisatie van allGo) en haar partner Pouw Vervoer. Om de bussen goed herkenbaar te maken, zijn ze speciaal uitgevoerd in de kleuren van Floriade. 

Voor bezoekers die met de auto naar Floriade komen, is het parkeerticket meteen ook hun buskaartje. Een kaartje voor de pendelbus vanaf station Almere Centrum kost € 5,- en is alleen verkrijgbaar via de website van de Floriade. Deze is dus niet te koop in de (pendel)bus.

Vertrektijden

De pendelbus rijdt elk half uur. De eerste bus vertrekt om 08.16 uur vanaf station Almere Centrum. De laatste bus vertrekt om 19.46 uur. ’s Avonds rijdt er speciaal een Floriade pendelbus naar het Floriade parkeerterrein 1 voor bezoekers die nog een hapje gegeten hebben in de stad. Deze vertrekt om 21.00 en 22.00 uur vanaf station Almere Centrum en stopt ook bij halte Stadhuisplein. Meer informatie over reizen naar de Floriade vind je op de website van allGo.

Geschreven door