De prijs van een Dagje Floriade (Column Frank Roos)

Het is er werkelijk schitterend. Ok, niet alles is groen of staat in bloei. Maar de Floriade van Almere, vaak bekritiseerd door de blamages in de voorbereiding en de hoge kosten, is een prachtige attractie. Tijdens de testdag zelf gezien.

Er kwamen 2000 bezoekers op af, die gratis rond konden lopen en naar hartenlust genieten van al het moois. Vanaf donderdag mag iedereen binnen de hekken. Niet gratis, maar nog wel voordelig want pas in het  hoogseizoen stijgen de prijzen.

Het is dan nog niet de hoofdprijs, een flink bedrag ben je wel kwijt aan een dagje in het laagseizoen. Een gezin van twee volwassenen en twee kinderen (ouder dan 3 jaar) is 161 euro kwijt. Dat is inclusief 14,50 euro parkeerkosten. Wie de shuttlebus of het bootje over het Weerwater wil gebruiken, is ongeveer hetzelfde kwijt.  

Steeds vermeldt de website van de Floriade gul dat een tochtje met de kabelbaan inbegrepen is. Dat wil zeggen: één keer heen of terug, niet heen en weer. Wie ’s morgens enthousiast de heenreis gedaan heeft, en ’s middags vermoeide voeten heeft, moet 3,50 euro per persoon betalen voor de terugreis.

Wat niet inbegrepen is? Een rondrit met een treintje voor 6,75 euro per persoon en de prijzen van eten en drinken. Het expo-terrein biedt veel gelegenheden om lekker en bijzonder te eten. De website vermeldt ze allemaal – maar zonder ook maar één prijsvermelding. Tijdens de testdag bood geen enkele horecavestiging prijsinformatie.

Geschreven door