Dierenverblijven vernieuwd bij jubileum AAP

De stichting AAP op de Kemphaan bestaat 50 jaar. Om het jubileum te vieren, krijgen de dierenverblijven een nieuwe inrichting.

Tijdens de verbouwing komen er onder meer klimbalken, touwen en bomen bij. Op die manier worden de verblijven comfortabeler en leuker te gemaakt. De verbouwing start in het najaar en gaat één jaar duren.

Directeur David van Gennip is al 40 jaar bij AAP betrokken. Hij noemt de redding van aap Fifi één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de stichting. Het dier werd gered van jarenlange opsluiting op zolder van een particulier in Frankrijk.

Dieptepunten zijn er ook. David van Gennep: “Ik denk dat één van de dieptepunten toch wel is dat we in Nederland in 1992 een wet hebben aangenomen die zegt dat ongeschikte dieren niet in de huiskamer thuishoren, en dat we in 2022 nog geen kans hebben gezien om die wetgeving ook werkelijk te introduceren en ook te handhaven.”

Geschreven door