Fotoboek Almere vanuit de wolken toont de ontwikkeling van de stad

Deze week is het fotoboek Almere vanuit de Wolken gepresenteerd. 264 pagina’s vol luchtfoto’s nemen je mee door de ontwikkeling van Almere van 1964 tot nu.

Het boek stelde medewerker Michel Langendijk van Stadsarchief Almere samen op verzoek van Uitgeverij Watermerk naar aanleiding van de luchtfototentoonstelling Almere Boven.

In 2020 organiseerde Stadsarchief Almere de tentoonstelling ‘Almere Boven’, met luchtfoto’s uit de collectie. De tentoonstelling, die ook in de Nieuwe Bibliotheek in Stad en Haven en in het Erfgoedhuis te zien was, trok duizenden bezoekers. Regelmatig kwam de vraag: komt er ook een boek?

Op verzoek van Uitgeverij Watermerk heeft Michel Langendijk nu een fotoboek samengesteld met luchtfoto’s van Bart Hofmeester (2021-2001) en recente opnamen van Roel Dijkstra. ‘Almere vanuit de Wolken’ vertelt de ontstaansgeschiedenis van Almere en toont foto’s van de lege polder in contrast met opnamen die in september 2021 werden gemaakt. Alle stadsdelen komen aan bod. Het boek telt 264 pagina’s en kost € 39,95. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Ank Bijleveld. Ook alle wethouders van de stad kregen bij die gelegenheid een boek.

Het fotoboek is verkrijgbaar bij Stumpel en de andere boekhandels in Almere, via de Bruna en andere online boekhandels en bij het Stadsarchief op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 – 17.00u.

Geschreven door