Het is lente bij allGo. Nieuwe dienstregeling vanaf 30 april

Op zaterdag 30 april start de nieuwe lentedienstregeling van allGo. Busreizigers in Almere en omgeving kunnen vanaf die dag ook in het weekend reizen tussen Almere Poort en Duin.

Bovendien rijden er ook weer nachtbussen op zaterdag. En wil je op Koningsnacht veilig en comfortabel naar de kroeg? Ook in de nacht van 26 op 27 april brengen de chauffeurs van allGo je waar je wilt zijn.

Wijzigingen lijn 24 en 25

Vanwege de start van het watersportseizoen rijdt lijn 24 vanaf 30 april ook in het weekend tussen Almere Poort en Duin. Daarnaast zien we in de middag meer drukte in buurtbus 525 tussen Sallandsekant en Nobelhorst. Om die drukte op te vangen, start lijn 25 vanaf zondag 1 mei niet rond 16.00 uur, maar al rond 15.00.

Vernieuwd Nachtnet op zaterdag en Koningsnacht

De nachthoreca is inmiddels weer volop open. Daarom start vanaf zaterdag 30 april ook het Nachtnet weer op. Niet alleen in Almere, maar vanaf nu ook richting Amsterdam CS. Lijnen M1 en M2 rijden zelfs 24 uur per dag. Uniek voor een stadsbus in Nederland. Nachtnet rijdt voorlopig alleen op zaterdag. Omdat we weten dat tijdens Koningsnacht (26 op 27 april) veel vraag naar vervoer is, rijden we ook die nacht met ons Nachtnet.  

Vaker met de fiets, minder bussen nodig

Als het beter weer wordt, nemen meer mensen de fiets om op hun bestemming te komen. In de lente en de zomer is het daardoor rustiger in de bus. Daarom rijden enkele lijnen iets minder vaak. De lijnen M1, M2, M4, M5 en M7 rijden in de spits niet meer om de 5 minuten, maar om de 6 minuten. Buiten de spits blijft de dienstregeling voor die lijnen hetzelfde.

De lijnen M3 en M6 rijden in de spits iedere 10 minuten in plaats van iedere 7,5 minuut. In de daluren, zowel door de week als in het weekend, rijden deze lijnen iedere 15 minuten.

De volledige lentedienstregeling staat op www.allgobus.nl/dienstregeling

Geschreven door