Je kunt de eenmalige energietoeslag aanvragen

Vanaf vandaag kun je de eenmalige energietoeslag van 800 euro aanvragen. Deze energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen.

Almeerders met een uitkering hebben de energietoeslag deze maand al automatisch overgemaakt gekregen en hoeven de toeslag dus niet zelf aan te vragen.

Wie kan de energietoeslag aanvragen?

Heb je geen uitkering, maar wel een inkomen onder de 120% van de bijstandsnorm? Dan krijg je de toeslag niet automatisch, maar moet je die zelf aanvragen. Dit geldt bijvoorbeeld voor werkenden, overige zzp’ers en overige gepensioneerden. Kijk voor de voorwaarden en voor informatie over hoe je de energietoeslag kunt aanvragen op almere.nl/energietoeslag

Wie heeft de energietoeslag al gehad?

Aan de volgende groepen inwoners is de energietoeslag al eerder in april automatisch overgemaakt:

  • Bijstandsuitkering,
  • IOAW-, IOAZ- of BBZ-uitkering,
  • AIO-aanvulling (ouderen).

Geschreven door