Vandaag opent de Floriade Expo 2022 | Live op Omroep Flevoland

De Floriade Expo 2022 in Almere wordt vanmiddag geopend door koning Willem-Alexander. Rond 14.00 uur wordt de koning verwacht op het Floriade-terrein waar hij wordt rondgeleid langs verschillende paviljoens.

Morgen gaat de wereldtuinbouwtentoonstelling ook open voor het publiek. De Floriade duurt tot en met 9 oktober. Directeur Hans Bakker was vanochtend vol vertrouwen over de opening. Er zijn geen losse eindjes meer, zegt hij. “Het zou gek zijn als er nog een probleem zat”, aldus Bakker. Hij verheugt zich op de opening.

Het weer werkt in in ieder geval mee, zegt Hans Bakker. Op het terrein wordt koortsachtig gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zijn sommige medewerkers vannacht om drie uur begonnen op het terrein om de wegen schoon te vegen en piekfijn in orde te maken. Bakker is trots op de duizend medewerkers uit alle verschillende landen die de afgelopen weken keihard hebben gewerkt. En de afgelopen nacht is volgens Bakker ook nog de fee langs gekomen die het Floriadeterrein op magische wijze schoon en gereed heeft gemaakt.

Omroep Flevoland Live
Omroep Flevoland doet live verslag van de opening van de Floriade Expo 2022. Sinds 08.00 uur is verslaggever Gerard van Ommen op het Floriadeterrein en hij blikt verschillende keren vooruit op de officiële opening. Vanaf 14.00 uur is het bezoek van de koning ook live te volgen op (visual) radio, YouTube, Facebook en via de website van Omroep Flevoland.

Geschreven door